Aerial-tunti eli ilmajooga, selkä kuntoon lempeällä venytyksellä

15.10.2016

AERIAL-JOOGA VENYTTÄÄ SELÄN SEN LEPOPITUUTEEN.

Katso lyhyt intro harjoituksesta: https://youtu.be/UxdHbeEDulo

Tule mukaan nauttimaan tästä mahtavasta, uudemmasta joogan harjoitusmuodosta; ilmajoogasta. Ilmajoogassa käytetään ilma-akrobatiasta tuttua trapetsisilkkiä harjoituksen tukena. Silkin avulla asanoita voidaan tehdä kohotetusti, painovoimaa vastaan. Silloin monet asanat jotka lattialla ovat haastellisia, pystytään tekemään silkin avulla. AERIAL-tunti on kaikille sopiva aerial-harjoitus, jossa tehdään aerialin perusasanoita sekä lattia-asanoita. Sarja vaihtelee kerrasta toiseen. 15.

TUNNILLE MUKAAN PITKÄHIHAINEN PAITA, YLI POLVEN ULOTTUVAT LEGGINGSIT/JOOGAHOUSUT, JOOGAMATTO, JUOMAPULLO, EI KORUJA, EI PARFYYMIA. Tunnit ovat pieniä ryhmiä, max 7 -8 henkilöä, joten kaikki saavat yksilöllistä ohjausta. Hinnasto löytyy täältä. Varaa paikkasi kalenterista www.varaaheti.fi/tulijooga

AERIAL-YOGA LYHYESTI:

Aerial-yogasta on tullut paljon kyselyjä, että mitä se on ja mitä siinä tehdään. Tässä youtubesta otettu lyhyt videopätkä, jonka löysin jossa käydään joitain periaatteita lävitse. Aerialista lyhyesti:
- aerial-harjoitus on joka kerta erilainen ja opettajansa näköinen. Aerial-tunti voi painottaa rentoutumista, voimanlisäystä tai venymistä.

- Kangas kestää paljon painoa (noin 1300kg), joten kankaaseen voi luottaa
- kangas pureutuu voimakkaasti kehoon, hieroen lihaksia ja sidekudoksia. Tämä tuo kehoon paljon rentoutta, mutta saattaa tuntua varsinkin aluksi kehossa voimakkaastikin. Tämän vuoksi käytetään apuna tarvittaessa pehmusteita. Mitä painavampi keho, sitä syvemmälle liina pureutuu. 
- aerialissa voidaan tehdä taaksetaivutuksia ilman rangan kompressiota
- ylösalaiset asanat venyttävät rangan täyteen pituuteen painovoiman avulla
- harjoitus opettaa luonnollisesti uddiyana bandhan käytön
- liina mahdollistaa monet asanat, jotka lattialla eivät onnistu
- liinan liikkeestä johtuen harjoitus ei sovellu hyvin jos kärsii matkapahoinvoinnista

https://youtu.be/UxdHbeEDulo

 

31.10.2016TULIJOOGAN VERKKOKAUPPA LÖYTYY HOLVISTA
15.10.2016Aerial-tunti eli ilmajooga, selkä kuntoon lempeällä venytyksellä
11.09.2015Pian radiohaastattelu joogasta
18.08.2015Rauhoita keho äänimaljahieronnalla